Over de Afvalbak

De Afvalbak: een initiatief van twee ondernemers met oog voor design en hart voor de planeet. Wij zijn Remco Smits en Philip Lamers.

Het ontstaan van de Afvalbak

Vanuit de evenementenwereld startte onze zoektocht naar de perfecte circulaire afvalbak. Duurzaam én mooi. Maar het leverde helaas niet zoveel op. Behalve frustratie. We besloten ‘m dus zelf maar te maken. Het resultaat? Een prachtig stukje Duurzaam Dutch Design. Speciaal ontwikkeld voor bedrijven en personen die afval willen scheiden, maar de bak niet langer in de hoek willen zetten.

Bekijk onze producten
Over afval scheiden op kantoor

Het duurzame karakter

Over duurzaam gesproken: de Afvalbak wordt gemaakt in een fabriek die aan alle MVO-eisen voldoet. Deze fabriek staat ook nog in de EU. De bak legt dus maar een kleine afstand af om op jouw stoep te arriveren. Wij vinden namelijk dat maatschappelijk verantwoord ondernemen verdergaat dan de achterdeur van de werkplaats. Niet alleen leuk voor de planeet, maar ook voor de strakke levertijd!

Bekijk onze producten

Een bak vol belofte

De Afvalbak is gemaakt van staal dat al een leven achter de rug heeft. Hij heeft een deksel van milieuvriendelijk bamboe. Dat zijn dus duurzame materialen die 100% recyclebaar zijn. Een circulair product voor jouw bedrijf. En er is meer: per drie verkochte bakken wordt een ton CO2 uit de lucht gehaald, 144m2 grond vergroend en 6.800 liter water in de bodem vastgehouden. Dat doen we in samenwerking met Justdiggit. Help je mee?

Vraag offerte aan
Over-duurzame-afvalbakken

In het kort

  • Oersterk
  • 100% recyclebaar
  • Circulair
  • Uitneembare tubes met anti-vacuüm-systeem
  • Verrijdbaar, voorzien van zwenkwiel
  • Geïntegreerde handgrepen
  • Productpaspoort op aanvraag
Hoe het werkt

Ons team

Philip Lamers

Founder

Romy Alberts

Brand Development

Frank Schoon

Product Development

Lotte Bronsveld

Sales